¿Quién es tuGPSliterario?

Com combatre el bloqueig de l'escriptor?

Normalment, ens bloquegem quan volem escriure un text perfecte al primer intent. Això ens angoixa, ens posa en tensió i engarrota la nostra imaginació. Per crear, primer de tot, cal estar relaxat i tranquil, com els diumenges al matí quan et passeges per casa amb el pijama. Agafa un llapis (millor que un bolígraf), un full en blanc i apunta al centre una paraula clau que defineixi el tema del teu relat. A partir d'aquí, pensa en tot el que vols que aparegui en el teu escrit. Fes una pluja d'idees. No importa que ho apuntis de manera desordenada o anàrquica. Ja ho posaràs en ordre més tard. Tingues en compte que l'acte de crear és, la majoria de les vegades, caòtic, confús, embolicat. Si et tornes a bloquejar, surt a fer una passejada o a prendre un cafè. Però no deixis de pensar en aquest capítol o en aquesta descripció que se't resisteix. Ja veuràs que el subconscient anirà treballant per tu i, en el moment que menys t'ho esperes, t’aniran arribant idees brillants. Anota-les al vol, no les deixis escapar. Quan ja hagis apuntat tot el necessari, posa en ordre el trencaclosques i escriu el text tan bé com sàpigues.

Què és la intriga?

tuGPSliterario

La intriga és un recurs narratiu que serveix per mantenir la curiositat del lector i interessat en saber què hi ha rere un misteri. Així, el que llegeix es formula preguntes i té interès per seguir i arribar fins al desenllaç. La intriga s'aconsegueix creant expectatives en el lector. Si al llarg de la narració anem oferint dades inacabades o deixem caps per lligar que puguin canviar la sort dels protagonistes, despertarem la seva curiositat. Cal anar dosificant la informació i donar les dades que siguin imprescindibles. Si donem més dades de les necessàries, la intriga se'n va en orris. També és útil recórrer a l'efecte sorpresa, és a dir, resoldre una situació d'una manera que el lector no s'espera però que resulti versemblant i lògica. Utilitzant aquests recursos, aconseguiràs que el lector entri en la història i mantingui la seva curiositat fins al final.

T'ajudaré a treure l'escriptor que portes dins...

És lògic i humà que, durant el procés de creació d’una obra literària, l’autor o l’autora es trobi envoltat de preguntes i incerteses. De sobte, la guspira de la inspiració t’ha dut una bona història i necessites escriure-la. Però no saps com. Et veus assaltat pels dubtes i sents una mica de por a fer-ho malament. ¿Faig un guió o em deixo portar per la intuïció? ¿Quina diferència hi ha entre trama i argument? ¿Com puc crear personatges inoblidables? ¿És creïble la història que vull contar?

En "el teu GPS literari" trobaràs tot el suport i assessorament necessaris per dur a terme aquesta obra que et fa tanta il·lusió.

Aquesta és la teva pàgina, no ho dubtis. Resultats garantits.

Per què em fascina la literatura?

Moltes vegades m'he preguntat per què em fascina la literatura. No tinc una resposta taxativa i única. La ficció m'ajuda a suportar el dia a dia, em fa preguntes difícils, em parla dels grans temes que sempre han preocupat a la humanitat i omple els buits que la realitat deixa al descobert. La ficció és pertorbadora i clarivident alhora. En les novel·les i en els contes, les taronges poden ser blaus, els gossos poden parlar i del cel poden caure peixos de colors. La literatura em commou, em salva de la desesperació, em eixampla l'ànima. Llegeixo i escric per no envellir, per no plorar, per trencar cadenes, per visitar mons sorprenents, per viure històries de la mà de personatges inoblidables que mai moriran. Tot això és la literatura per a mi (i molt més).

En compliment del Reglament (UE) 2016/679, de 27 d'abril, procedirem a emmagatzemar les dades de la seva navegació en aquesta web. Si continua navegant donem per descomptat que accepta l'ús de les cookies.   Més informació | D'acord