¿Quién es tuGPSliterario?

Quines són les característiques del narrador càmera?

És un narrador en tercera persona que es limita a exposar el que veu, sent, olora o toca. Mostra el comportament dels personatges sense referir-se als seus pensaments. Per tant, està centrat en el món extern. És com una càmera que enregistra però que no pot accedir a l'estat d'ànim dels personatges ni pot contar el que els passa pel cap.

Què és un narrador autorial?

És un narrador en tercera persona omniscient que fa judicis de valor i opina obertament sobre els personatges i el desenvolupament de la història. Aquest tipus de narrador es va utilitzar molt durant el segle XIX però actualment ha quedat en desús perquè el lector actual no li agrada que li diguin com ha de pensar i prefereix que li exposin els fets de manera objectiva i arribar a les seves pròpies conclusions.

Com podem crear suspens en literatura?

El suspens es dóna quan el lector sap més coses que els protagonistes. Imaginem que una nena entra a l'habitació de la seva madrastra i s'asseu al davant del tocador, obre el joier i extreu un collaret de perles per provar-se’l davant del mirall. Mentrestant, en una altra escena, la madrastra està pujant les escales i els graons de fusta cruixen al seu pas. Sabem o intuïm que alguna cosa dolenta li passarà a la nena i segurament ens posem de part seva. Això és el suspens.

Què és el Cliffhanger?

És un recurs narratiu que consisteix a deixar un capítol o escena en el seu punt més àlgid per mantenir l'atenció del lector. D'aquesta manera, sent la curiositat de saber què passarà després. L'escena interrompuda tindrà un desenllaç i es resoldrà en breu però abans hem de crear aquesta intriga.

És lògic i humà que, durant el procés de creació d’una obra literària, l’autor o l’autora es trobi envoltat de preguntes i incerteses. De sobte, la guspira de la inspiració t’ha dut una bona història i necessites escriure-la. Però no saps com. Et veus assaltat pels dubtes i sents una mica de por a fer-ho malament. ¿Faig un guió o em deixo portar per la intuïció? ¿Quina diferència hi ha entre trama i argument? ¿Com puc crear personatges inoblidables? ¿És creïble la història que vull contar?

Serveis a la mida de tothom

Informe de lectura

L’informe de lectura és un estudi minuciós y professional del manuscrit presentat. No es tracta de posar una nota de l’u al deu sinó d’avaluar la qualitat de la novel·la o el conte i oferir-te una fotografia global, realista i neutral de la teva obra posant especial èmfasi en els punts forts i en els aspectes que has de millorar. Sempre, això sí, des del respecte al teu treball. L’informe de lectura inclou una avaluació sobre:

  • El gènere.
  • El tema.
  • La veu narrativa.
  • L’argument.
  • La trama.
  • Els personatges.
  • L’estil.
  • Els diàlegs.
  • El to.
  • La versemblança.

Tutories

Si tens la il·lusió d’escriure una novel·la o un conjunt de contes o relats i no saps com, jo et puc acompanyar des del principi fins al final amb l’únic fi de que la teva obra arribi a bon port. La tutoria personalitzada és molt útil per resoldre dubtes, preguntes i incerteses a l’hora d’escriure. El procés d’ escriptura és complex y moltes vegades et pots sentir perdut, bloquejat, confús. O, simplement, necessites una veu amiga que et doni un cop de mà. Sempre es bo comptar amb l’ajuda d’un professional de les lletres que et guiï, t’aconselli i t’orienti al llarg de tot el trajecte.

Tarifes

Per poder fer-te un pressupost personalitzat, necessito saber primer les característiques de la teva obra i l’extensió. Pots enviar-me la teva novel·la o el teu conte i t’elaboraré un pressupost sense cap tipus de compromís.

Accepto textos o treballs en català i en castellà.